lutego 16, 2018

Domowa Bruschetta - Włoska Przekąska Na Śniadanie Lub Kolację

Hejj!!

Znudziły Ci się zwykłe śniadania.? Masz może ochotę na coś innego, pełnego smaku.? Dobre śniadanie z rana to podstawa, a gdy możesz je jeszcze bardziej urozmaicić jak dotychczas to będzie zupełna petarda.




Bruschetta to ulubiona propozycja na śniadanie moja i męża. Kuba z racji, że nie lubi wszystkich produktów ma jej swoją wersję. Bruschetta w zasadzie może zawierać wszystko to co lubicie.
Tym razem przedstawię Wam przepis na najpyszniejszą naszą ulubioną Bruschettę.

Po pierwsze sos. Nada on dodatkowy fantastyczny smak. Do oliwy z oliwek dodaj oregano, bazylię, czosnek. Najlepiej, gdy przyprawy są świeże, jednak z paczki też mogą być. Wszystko razem mieszamy i gotowe. Co do oliwy to 3 łyżki stołowe wystarczą.



Przygotuj:
* Bagietka
* Szynka
* Ser
* Pomidor
* Mozzarella

Bagietkę kroimy na małe kanapeczki i układamy na papierze do pieczenia i na blaszce. Na kanapeczki dajemy nasz sos. Następnie szyneczka, pomidor, ser i na końcu mozzarella. My bardzo lubimy, gdy kanapeczki są duże, pełne wszystkich produktów. Pieczemy w temperaturze około 200 stopni. W momencie, gdy mozzarella zacznie się zapiekać nasza bruschetta jest gotowa. Czas pieczenia to około  5  minut. Po upieczeniu posypuję jeszcze niewielką ilością oregano. I gotowe. :)

                                                       SMACZNEGO!!

         




Copyright © 2016 Mama i Syn Zgrany Team , Blogger