piątek, 13 października 2017

Przepis na 3 Bit w kilka godzin. Łatwe krojenie i szybkie zrobienie.

Hejj!!

Tak jak obiecałam podaję Wam przepis na najlepszego 3BIT-a. Ciasto idealnie się kroi, nie rozłazi się i ładnie wygląda. Przepis należy do mojej koleżanki i dzięki jej zgodzie mogę się nim z Wami podzielić.

Produkty na dużą blaszkę:
* 3 paczki herbatników
* 1x masa krówkowa Bakaland
* 2x śmietan fix
* 2x śnieżka gellwe
* 0,5l. śmietany 18% tej do mizerii
* 0,5l. mleka
* 1x budyń waniliowy niesłodzony
* 1x cukier wanilinowy
* 1x margaryna KASIA nie z lodówki
* 2 łyżki mąki ziemniaczanej
* 2 łyżki mąki tortowej
* 4 łyżki cukru

No to robimy: Blachę wykładamy papierem do pieczenia i na spód układamy herbatniki.
Budyń robimy według przepisu na opakowaniu dodając 2 łyżki mąki ziemniaczanej i tortowej. Mleko łączymy z 4 łyżkami cukru i dodajemy do budyniu. Odstawiamy do wystygnięcia, ale nie do lodówki. Po wystygnięciu robimy krem poprzez dodawanie Kasi do budyniu powoli, zaś na końcu cukier wanilinowy. Wykładamy masę na herbatniki i przykrywamy ją kolejną warstwą herbatników. Następnie puszę z kajmakiem wkładamy do garnuszka wypełnionego wodą, którą doprowadzamy do gotowania. Dzięki temu masa w puszce będzie się rozgrzewać i łatwiej będzie rozsmarować. Także rozsmarowujemy masę na warstwie herbatników i przykrywamy kolejną warstwą herbatników. Pora na ostatni krem. Śmietanę łączymy z dwiema śnieżkami i fixami i wykładamy na warstwę herbatników. Na koniec przykrywamy ją ostatnią warstwą herbatników i ostawiamy na kilka godzin, aż ciastka zmiękną. :) Smacznego :)

Będą ładne zdjęcia, jak tylko ponownie zrobię ciacho.