środa, 20 sierpnia 2014

Lidlowska wygrana na patelni Balllarini

 
 
   Około miesiąc temu na olsztyńskim otwarciuu Lidla wygrałam dwie torby świetnego jedzenia.
Przyszła pora, aby to jedzenie przyrządzić. Postanowiłam do tego wypróbować patelnię firmy
Ballarini, którą otrzymałam na Wakacyjnym Spotkaniu Blogerek.
Patelnia głęboka typu non-stick sprawdziła się idealnie w mojej kuchni, a uwielbiając gotować sprzętu niskiej jakości nie uznaję. Gotuję przede wszystkim dla rodziny, a w tym małego dziecka więc sprzęt musi spełniać moje wymagania.
Stworzyliśmy potrawkę typu wrzuć co masz dobrego w lodówce, dodając wygrany sos i makaron. Wraz z dzieckiem zajadaliśmy wszystko z trzęsącymi uszami.
Zwykle smażywszy rybę musimy ją kłaść na rozgrzanym tłuszczu, tylko zwykle nie wiemy kiedy on jest rozgrzany, czego skutkiem jest przywieranie ryby do patelni. Tutaj jest coś co mnie zadziwiło. Lampka pokazująca nagrzanie patelni! Gdy nie jest gotowa do smażenia  świeci się zielone światełko, zaś gdy już możemy być pewni, że patelnia jest gotowa do smażenia świeci się czerwone światełko.  Dodatkowo jedzonko nie przywiera i można ją myć w zmywarce! Idealnie, bo właśnie zakupiliśmy poślubną zmywarkę :)




Tutaj kilka słów od firmy:

POWIERZCHNIA PATELNI

Powłoka patelni głebokiej Cortina Blackstone charakteryzuje się zwiększoną wytrzymałością  i odpornością na zarysowania.
Cechy powłoki Keravis:
  • Łatwość czyszczenia i konserwacji  powierzchni
  • Wysoki stopień nieprzywierania potraw
  • Struktura plastra miodu
  • Odporność na uszkodzenia i zarysowania
  • Możliwość smażenia bez dodatku tłuszczu – ważne dla osób dbających o zdrowe odżywianie
  • Możliwość mycia w zmywarkach
  • Bezpieczeństwo dla zdrowia i środowiska – patelnia nie zawiera związków niklu, metali ciężkich oraz PFOA

MATERIAŁ

Patelnia głęboka Cortina Blackstone wykonana jest z kutego, wielowarstwowego aluminium. Wysoka jakość materiału zapewnia szybkie i równomierne nagrzewanie się patelni oraz doskonałą dystrybucję ciepła. Wzmocnione, grube dno pozwala zmagazynować temperaturę w naczyniu. Gotujemy krócej, a przez to oszczędniej i bardziej efektywnie.

UCHWYT PATELNI

  • Ergonomiczna, wygodna rączka
  • Możliwość zawieszenia naczynia na haczykach kuchennych
  • Nienagrzewający się uchwyt
  • Wskaźnik temperatury patelni Thermopoint
  • Łączenie uchwytu z patelnią wzmacniane stalą nierdzewną